El premi d’aquest any l’ha obtingut l’Agence Europe en la persona de les germanes Marina i Lidia Gazzo.

l’Agence Europe és gairebé l’origen del periodisme comunitari. Va ser la primera aposta per crear un mitjà de comunicació veritablement europeu amb l’únic objectiu d’informar d’un projecte aleshores gairebé quimèric, però que en poques dècades uniria prop de 500 milions d’europeus. L’Agence Europe és un referent per a aquells que han passat per Brussel·les, pel seu rigor, la professionalitat i el respecte guanyat entre els companys de professió i a totes les institucions comunitàries, que han anat creixent amb els butlletins de l’Agence Europe gairebé com a lectura obligada.

Tot ofici necessita un bon mestre i a l’APEC ens sentim avui orgullosos i emocionats de poder reconèixer la dedicació de les germanes Gazzo a l’ofici del pare i al mitjà al qual havia dedicat la seva vida. Estem contents de poder demostrar el nostre respecte per Ferdinando Riccardi de la mateixa manera que tota la sala de premsa de la Comissió Europea el va ovacionar el dia que ens van anunciar que es retirava de la cobertura diària de la informació comunitària. Tot i que de seguir l’actualitat, de fer-se preguntes i d’analitzar amb finesa i intel·ligència allò que ens envolta, els grans mestres del periodisme no se’n jubilen mai.

L’any del nostre 20è aniversari, l’APEC ha volgut obrir-se encara més a allò que ens dóna sentit, Europa, i volem agrair també la generositat dels màxims responsables del Consell, la Comissió Europea i el Parlament Europeu que s’han volgut sumar a aquest reconeixement per a l’Agence Europe, i les germanes Marina i Lidia Gazzo.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *