“La nostra pàtria és Europa i la nostra llei és l’Estatut”. Aquesta ha estat una de les reflexions que ha fet l’exPresident de la Generalitat, Pasqual Maragall en el transcurs del lliurament, al periodista Andreu Claret, de la IV edició del Premi “Ernest Udina a la Trajectòria Europeista (APEC)” que cada any concedeix l’Associació de Periodistes Europees de Catalunya que s’ha celebrat  a la seu de les Institucions europees a Barcelona.

Maragall ha felicitat a l’APEC per la iniciativa d’homenatjar a un periodista, l’Andreu Claret compromès amb el diàleg. Claret, actual director Executiu de la Fundació Anna Lindh pel diàleg entre cultures, amb seu a Alexandria, i treballa per Millorar el coneixement mutu dels professionals del Periodisme d’ambdues ribes de la Mediterrània a través de la formació i de l’exercici d’un periodisme rigurós. L’expresident Maragall ha dit que són molts que saben que aquest espai que ha estat trossejat per religions i guerres és l’emrió d’un Mar de Pau, d’un espai polític i cultural que unirà tots els ciutadans.

Andreu Claret ha agraït aquest Premi que li arriba de la professió i ha afegit que ser periodista d’agència li ha fet passar els millors anys de la seva vida. “Europa no es pot pensar sense reflexionar en la seva relació amb els seus veïns del sud. Si els periodistes exercim el nostre ofici de periodistes amb rigor ajudarem a fer que Europa sigui propera al ciutadà”.

Durant l’acte s’ha retut homenatge al periodista europeista Ernest Udina en la persona del seu fill Gerard Udina i al periodista de La Vanguardia, Jaime Arias, president d’honor de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya. A l’acte hi han participat la presidenta de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya, la periodista Teresa Carreras, el director de l’Agencia EFE a Catalunya, Leandro Lamor, el director de la Representació de la Comissió Europea i la directora de la Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *