Griselda Pastor, periodista amb dilatada experiència com a corresponsal a les institucions europees, ha guanyat el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2018, que concedeix l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i presideix actualment Ramon Vilaró.
El jurat ha valorat “la llarga trajectòria de Griselda Pastor com a corresponsal de la Cadena SER a Brussel·les des d’on ha informat dels principals capítols de la història europea, de l’euro a l’ampliació, de la crisi econòmica a la dels refugiats i el Brexit, entre molts altres.” Així mateix, també destaca “l’energia i passió que posa en les seves cròniques radiofòniques” i “l’esforç professional de treballar en el mitjà ràdio a Brussel·les per sintetitzar i explicar l’actualitat europea”.

Pastor informa des de Brussel·les de l’actualitat de la UE per a la Cadena SER des del 1998, una tasca que ja li va valer ser reconeguda amb el premi Salvador Madariaga de ràdio l’any 2004. Anteriorment, s’havia fet càrrec de la informació política de la Cadena SER-Catalunya des de Ràdio Barcelona (1990-1998), on va arribar després de passar pels estudis de l’emissora a la seva ciutat natal, Tarragona, on també exercia de corresponsal de l’Agència EFE.
Enguany, l’APEC vol “reconèixer la feina dels corresponsals catalans que treballen actualment a Brussel·les en unes condicions molt més precàries que fa un temps i que els aboca, en alguns casos, a situacions laborals intolerables”.
El guardó del premi, que compta amb el suport de la Comissió i el Parlament Europeu a Barcelona així com la Fundació Bancària ”la Caixa”, serà una escultura de l’artista Enric Pladevall i un retrat del dibuixant Oriol Malet.
També han rebut el guardó: Jaume Arias, Margarita Rivière, l’Agence Europe, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda i Can Dündar.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.