Passades les festes de Nadal, reprenem la ronda d’esmorzars informatius sobre les eleccions europees amb diputats de les candidatures que van obtenir representació al Parlament Europeu l’any 2014. Per això, l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Oficina del Parlament Europeu de Barcelona organitzem el divendres 11 de gener a les 9h30 un esmorzar de premsa amb Iratxe García, membre del grup de l’Aliança Progressista de els Socialistes i Demòcrates (S&D) i presidenta de la delegació del PSOE al Parlament Europeu. 
La trobada tindrà lloc a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya, 10) a les 9h30 del matí. Es prega confirmar assistència indicant nom, cognom i mitjà de comunicació a epbarcelona@ep.europa.eu o trucant al 93 272 20 44. L’aforament és limitat.

Iratxe García (Baracaldo, 1974) és diputada al Parlament Europeu des del 2004, on actualment és la presidenta de la delegació del PSOE, que compta amb 14 escons. Iratxe és membre titular de la comissió de Desenvolupament Regional i de la comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere (de la que ha estat presidenta durant la primera meitat d’aquesta legislatura), i membre suplent a la comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers d’Interior. Des de desembre de 2018 Iratxe també és vicepresidenta Primera del Partit Socialista Europeu i ha estat escollida eurodiputada de l’any 2018 per l’Associació de Periodistes Parlamentaris.

A Espanya, les eleccions europees se celebraran el 26 de maig de 2019 i coincidiran per tercera vegada amb els comicis municipals. Com a novetat, la votació europea comptarà amb una nova distribució dels escons a causa de la marxa del Regne Unit de la Unió Europea. Així doncs, el nombre d’eurodiputats es reduirà dels 751 als 705 parlamentaris, encara que Espanya en guanyarà cinc i passarà de 54 a 59.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *