Can Dündar, periodista turc exiliat a Alemanya i premi Ernest Udina de l’APEC l’any 2017, presenta aquest divendres 17 de maig del 2019, a les 11 del matí, al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) la versió en castellà del seu llibre ‘Arrestados. Notas de un periodista desde una prisión turca’.

Pel novembre del 2015, Can Dündar, que era aleshores director del diari turc ‘Cumhuriyet’ va ser detingut. Fou acusat d’espionatge, col·laboració amb organització terrorista, intent de desestabilitzar el govern i revelació de secrets d’estat.

Havia publicat evidències fotogràfiques d’un lliurament il·legal  d’armes per part dels serveis secrets turcs a organitzacions islamistes radicals. El govern de Turquia volia amagar aquestes imatges, fos com fos. Dündar va donar ordre de publicar la informació complint el seu deure com a periodista.

El president Erdogan va demanar per Dündar dues penes de cadena perpètua. Dündar va passar un temps de presó preventiva, en règim d’aïllament. Va patir un intent d’assassinat en el mateix tribunal turc mentre era jutjat en la seva incansable lluita per la llibertat d’expressió i d’informació.

L’any següent va publicar ‘We were arrested’, Londres 2016. El 15 de maig d’enguany s’ha publicat la versió en castellà del llibre per l’editorial Descontrol. Can Dündar el presentarà i atendrà als mitjans de comunicació per entrevistes, divendres al CPC.

Categories: Activitats

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *