La Representació de la Comissió Europea i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona han convocat avui la 12a edició del Concurs d’articles sobre la Unió Europea, un certamen que s’adreça a estudiants universitaris i joves que s’hagin graduat en els darrers cinc anys i que s’organitza en col·laboració amb l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i el diari ARA.

El concurs té l’objectiu de reforçar l’interès i el coneixement dels joves en el procés de construcció europea i les polítiques i institucions de la UE, alhora que vol promoure la reflexió just abans de la celebració de les eleccions al Parlament Europeu que tindran lloc el 26 de maig.

El premi és la participació en un seminari de periodistes a Brussel·les, un viatge que ofereix als guanyadors l’oportunitat d’acostar-se al dia a dia de les institucions. Els millors articles també es publicaran al diari ARA.

Els participants han d’escriure sobre les eleccions europees en qualsevol de les dues categories proposades: opinió i informació. Poden presentar-se textos en català, castellà, anglès i francès; i en qualsevol gènere periodístic (notícia, reportatge, entrevista, crònica, comentari…). El termini per participar-hi és obert fins el 21 d’abril de 2019.

Els treballs seran valorats per un jurat format per membres de la Representació de la Comissió i el Parlament Europeu a Barcelona i periodistes especialitzats en temes comunitaris.

El Concurs d’Articles sobre la Unió Europea es va organitzar per primer cop el 2007 i des de llavors ofereix als estudiants l’oportunitat de conèixer a fons les institucions de la UE i de convertir-se, per un dies, en corresponsals a Brussel·les. Des de la primera edició gairebé una trentena de joves ja han participat en visites de periodistes a la capital comunitària. Aquestes visites permeten conèixer de primera mà el dia a dia de les institucions i accedir a trobades amb membres de la Comissió, eurodiputats i d’altres representants de la UE.

Més informació, bases del concurs i guanyadors d’altres edicions

Categories: Activitats

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *