L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitza un esmorzar amb el periodista Jean Quatremer, corresponsal del diari ‘Libération’ a Bruxelles, guardonat amb el Premi Ernest Udina a la trajectòria europeista. L’esmorzar tindrà lloc el divendres 7 de juny a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, hores abans del lliurament del guardó. Acte obert a tots els membres de l’APEC i col·legiats i col·legiades.

Jean Quatremer és periodista, escriptor, autor de documentals i col·laborador habitual en programes televisius. Jurista de formació, va entrar a Libération l’any 1984 on comença a informar sobre l’actualitat europea el 1990 (des de Brussel·les com a corresponsal a partir de 1992).

És autor del reconegut bloc sobre temes europeus Les coulisses de Bruxelles, que actualitza constantment des de finals de 2006 i és molt present en xarxes socials. El periodista ha publicat així mateix set llibres sobre temes europeus, entre els quals destaca Les salauds de l’Europe, guide à l’usage des eurosceptiques (2017; reedició actualitzada de 2019). Col·laborador habitual en mitjans impresos i audiovisuals, Quatremer ha realitzat i /o escrit també documentals televisius per Arte, France 2 i France 5 com “l’Union et la force”, “Faiseurs d’euros”, “Euros, quand les marchés attaquent” o “Grèce année zéro”.

Categories: Activitats

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *