Jean Quatremer, periodista del diari Libération que cobreix l’actualitat europea des de fa prop de 30 anys, ha guanyat el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2019, guardó concedit per l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC).


El jurat en valora “la independència professional, l’esperit didàctic i l’adaptació constant” i en destaca així mateix les “seves investigacions periodístiques de gran rellevància i forta transcendència a les institucions europees”. També posa de relleu la seva figura de periodista de referència en temes europeus, una posició que ha cimentat amb la publicació de diversos llibres, l’actualització constant d’un dels primers blocs a Internet sobre temes europeus i la direcció de documentals televisius.

Quatremer és periodista, escriptor, autor de documentals i col·laborador habitual en programes televisius. Jurista de formació, va entrar a Libération l’any 1984 on comença a informar sobre l’actualitat europea el 1990 (des de Brussel·les com a corresponsal a partir de 1992).

És autor del reconegut bloc sobre temes europeus Les coulisses de Bruxelles, que actualitza constantment des de finals de 2006 i és molt present en xarxes socials. El periodista ha publicat així mateix set llibres sobre temes europeus, entre els quals destaca Les salauds de l’Europe, guide à l’usage des eurosceptiques (2017; reedició actualitzada de 2019). Col·laborador habitual en mitjans impresos i audiovisuals, Quatremer ha realitzat i /o escrit també documentals televisius per Arte, France 2 i France 5 com “l’Union et la force”, “Faiseurs d’euros”, “Euros, quand les marchés attaquent” o “Grèce année zéro”.

El Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2019 es lliurarà el 7 de juny de 2019 a la seu de les Institucions Europees a Barcelona. El guardó del premi serà una escultura de l’artista Enric Pladevall, la qual s’inspira en el guardonat.

Els periodistes que han rebut el guardó en anteriors edicions són: Jaume Arias, Margarita Rivière, L’Agence Europe- en les germanes Lidia i Marina Gazzo-, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, el fotoperiodista Samuel Aranda, Can Dundar i Griselda Pastor.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *