En la dècada 1948-1957 es van posar les bases del que avui coneixem la Unió Europea. Polítics com Jean Monnet, Robert Schuman, Konrad Adenauer, Alcide De Gasperi o Paul-Henri Spaak van fer un salt cap al desconegut que, més de 50 anys després, ha esborrat fronteres i ha fet aflorar la cooperació i la solidaritat entre territoris arreu del continent. Què va impulsar els coneguts com a ‘pares’ de la Unió Europea a tirar endavant aquest projecte? Quina era la seva visió del que havia de ser la UE? Què en queda del seu esperit en l’actual Europa en crisi?

L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) us convida a un esmorzar amb Victoria Martín de la Torre, autora del llibre Europa, un salto a lo desconocido,  el pròxim dijous 31 d’octubre de 2019 a les 09,30h a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, 10). Reserveu la vostra plaça amb un correu a comunicacio@periodistes.cat

Escrit amb un àgil estil periodístic, Europa, un salto a lo desconocido recrea la dècada en la qual va tenir lloc el naixement de les Comunitats Europees (1948-1957), a través d’alguns dels principals protagonistes de la construcció europea –Jean Monnet, Robert Schuman, Konrad Adenauer, Alcide de Gasperi i Paul-Henri Spaak, els anomenats «Pares d’Europa»–. Els fets, dades i converses exposats són fruit d’un exhaustiu treball de recerca basat en les memòries dels Pares d’Europa, els articles de premsa de l’època, els discursos públics i els arxius històrics de les diferents institucions i, de forma particular, en una sèrie d’entrevistes realitzades per l’autora a persones que van conèixer i van treballar estretament amb els protagonistes del llibre.

Categories: Activitats

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *