El Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya i lOficina del Parlament Europeu a Barcelona organitzen un esmorzar de premsa amb el cineasta ucraïnès Oleg Sentsov. La trobada tindrà lloc el pròxim dilluns 18 de novembre a les 9:30h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Per assistir a l’acte cal indicar nom, cognoms i mitjà de comunicació a través del correu epbarcelona@ep.europa.eu o del telèfon 93 272 20 44. 

Sentsov va ser detingut l’any 2014 i condemnat a 20 anys de presó per planificar “actes terroristes” contra les autoritats prorusses de Crimea. El cineasta va ser alliberat el passat 7 de setembre, després que Ucraïna i Rússia acordessin un intercanvi de presoners. Aquest acord va marcar un punt d’inflexió en les relacions entre els dos països

Oleg Sentsov va ser guardonat amb el Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència 2018. El Parlament Europeu atorga des de 1988 el Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència. El director de cinema ucraïnès rebrà el premi de mans del president de la institució, David Sassoli, durant aquest mes de novembre. Aquest guardó es concedeix a persones que han contribuït de manera excepcional a la lluita pels drets humans arreu del món, a més de per denunciar les violacions dels drets humans i així donar suport a la causa dels guardonats.

*La trobada serà en ucraïnès amb interpretació al català. 

Categories: Activitats

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *