Anna Bosch, periodista amb dilatada experiència com a corresponsal en diverses països, ha guanyat el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2020, que concedeix l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC).  

El jurat del premi ha valorat especialment “el treball de Bosch com a corresponsal de TVE a Washington, Moscou i Londres, així com a enviada especial en diversos conflictes i com a reportera en diferents programes informatius”. Així mateix en destaca “el seu estil innovador i pròxim, que aconsegueix fer entenedores a l’audiència les complexes relacions internacionals”. Una qualitat que s’ha fet palesa de nou amb la seva cobertura del Brexit i que és una constant en la seva activitat a les xarxes socials “on ofereix les claus per interpretar l’actualitat internacional lluny dels grans titulars i sempre amb una mirada especial sobre la realitat europea”.

El jurat també ha volgut fer un reconeixement a l’aportació proeuropea que la periodista fa al llibre ‘Europa soy yo’ (2019, Revista 5W), amb reflexions “fruit d’una visió compromesa amb Europa i els seus valors, i la solidaritat i l’entesa que haurien d’inspirar la construcció europea”.

Anna Bosch, actualment a l’equip d’En Portada de RTVE dedicat a reportatges d’actualitat internacional, va iniciar la seva carrera a la ràdio i va formar part de l’equip que va llançar Euronews abans de convertir-se en corresponsal de TVE i enviada especial per cobrir esdeveniments arreu del món.

Les personalitats que han rebut el premi Ernest Udina fins ara són: Jaume Arias, Margarita Rivière, l’Agence Europe, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis i Samuel Aranda, Can Dündar, Griselda Pastor i Jean Quatremer.

Tradicionalment, l’anunci del Premi Ernest Udina es fa coincidir amb el Dia d’Europa (9 de maig) i l’entrega té lloc abans de l’estiu però aquest any, a causa del confinament decretat pel coronavirus, el Jurat ha considerat oportú endarrerir tot el procés i la intenció és celebrar la cerimònia de lliurament aquesta tardor.

El Premi Ernest Udina compta amb el suport de la Fundació Bancària “la Caixa”, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Representació a Barcelona de la Comissió Europea, l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, l’Ajuntament de Barcelona i Diplocat.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *