[ENGLISH VERSION]

Judy Dempsey, periodista especialitzada en temes europeus amb una llarga trajectòria al Financial Times, The Economist o l’International Herald Tribune, ha guanyat el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2021, que concedeix l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i que s’anuncia avui coincidint amb el Dia d’Europa.

El jurat del premi valora “la capacitat d’anàlisi i vocació didàctica” d’una periodista amb un impressionant recorregut a la primera línia del periodisme internacional que “ha cobert els principals capítols de la història recent de la UE amb l’àmplia perspectiva de treballar a cavall de Brussel·les i Berlin”. Des dels anys vuitanta fins a l’any 2013, Judy Dempsey (Dublin, 1956) ha informat sobre les guerres balcàniques, l’ampliació de la UE, l’arribada de l’euro, les conseqüències de l’11-S i sobre l’evolució política d’Alemanya, des de Helmut Kohl fins a Angela Merkel.   

Dempsey ha estat corresponsal a Alemanya i a l’Est d’Europa (2004-2011), així com columnista (2011-2013), per a l’International Herald Tribune. Per al Financial Times ha estat corresponsal a Brussel·les (2001-2004), Jerusalem (1996-2001), Berlin (1992-1996) i corresponsal per a l’Est d’Europa des de Londres (1990-1992). Va iniciar la seva carrera als anys 80 informant sobre Europa Oriental i Central per al Financial Tiems, l’Irish Times i The Economist.

El jurat del premi també ha valorat que enguany es compleix el 10è aniversari del bloc Strategic Europe (hostatjat pel think tank Carnegie Europe), que sota la direcció de Dempsey és avui diu una “eina clau per prendre el pols periòdicament a la UE”.   

Ateses les restriccions encara vigents per la pandèmia, el lliurament del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2021 es farà entre octubre i novembre.

Fins ara han rebut el guardó: Jaume Arias, Margarita Rivière, L’Agence Europe- en les germanes Lidia i Marina Gazzo-, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda, Can Dundar, Griselda Pastor, Jean Quatremer i Anna Bosch. 

El Premi compta amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Representació de la Comissió Europea i l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, l’Ajuntament de Barcelona i Diplocat.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *