Llibert Ferri i Mateo, periodista amb una llarga trajectòria professional marcada per la seva cobertura com a periodista de TV3 de l’espai exsoviètic, majoritàriament des de Moscou, ha guanyat el XXVII Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista, que concedeix l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) i que s’anuncia coincidint amb el Dia d’Europa.

El jurat del premi valora la capacitat del periodista per informar durant 20 anys (1987-2007) “d’una àrea que ha viscut grans canvis, des de la caiguda del mur de Berlín i la fi de l’era soviètica, a l’entrada a la UE i l’OTAN de molts països de l’antic bloc de l’Est”.

El jurat del premi també ha valorat que un cop retornat a Catalunya ha mantingut el seu interès per seguir oferint les claus per comprendre l’espai exsoviètic ja sigui amb documentals a TV3, col·laboracions amb premsa (ARA, El Temps) o amb la publicació de diversos llibres, com Cròniques postsoviètiques (Llibres de l’Índex, 1993), Dies de roig i vermell (Columna, 1999), Memòria del fred (Empúries, 2006) i L’esclat de l’Est (Eumo, 2008).  

L’atorgament del premi a Llibert Ferri i Mateo és també per al jurat un reconeixement a “l’aposta per la informació internacional que TV3 i Catalunya Ràdio han fet des dels seus inicis i que han permès cobertures excepcionals de grans esdeveniments mundials, com ha estat el cas, de nou, amb la guerra d’Ucraïna”.

Fins ara han rebut el guardó: Jaume Arias, Margarita Rivière, L’Agence Europe- en les germanes Lidia i Marina Gazzo-, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda, Can Dundar, Griselda Pastor, Jean Quatremer, Anna Bosch, Judy Dempsey. 

El Premi compta amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Representació de la Comissió Europea i l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, l’Ajuntament de Barcelona i Diplocat.

El premi s’atorgarà en una cerimònia a Barcelona abans de final d’any.

Categories: Activitats

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *