El Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya i la Comissió Europea a Barcelona vam organitzar una xerrada sobre la proposta de Llei sobre la Llibertat dels Mitjans de Comunicació amb Christian Wigand, portaveu de Justícia de la Comissió Europea, en conversa amb el periodista Albert Sáez, director de El Periódico de Catalunya.

Qui controla els mitjans de comunicació? Quin supervisa les grans corporacions públiques? Qui garanteix la independència informativa?

Europa vol acabar amb les indefinicions i les mitges paraules en el terreny comunicatiu i es llança al repte de legislar sobre el paper dels mitjans de comunicació. La intenció és garantir la independència editorial, la llibertat informativa i la vocació de servei públic.

I fer-ho en una època on regna la desinformació, on interessos particulars utilitzen l’aparença de mitjans en benefici propi i, en definitiva, la guerra mediàtica és a l’ordre del dia.

Aquesta ambiciosa proposta de Llei Europea de Llibertat dels Mitjans de Comunicació per protegir el pluralisme i la independència dels mitjans en el mercat únic de la UE ha estat ben acollida per les grans organitzacions de professionals del periodisme a Europa tot i el debat obert sobre fins a quin punt els poders han de regular la comunicació.

Categories: Activitats

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *